Motståndarna förnekar sig inte

Efter att ha skrivit ett inlägg om attityden de som är för en reformering av droglagarna får möta, så blir jag länkad en ledare i Svenska Narkotikapolisföreningens tidning. I det senaste numret så kan vi läsa några intressanta saker som polisen tydligen tror på, och även viktigt är språket. Vi börjar med första stycket!

Legaliseringsrörelsen i USA har vunnit vissa framgångar. Nu är det delstaterna Washington, Colorado och Massachusetts som legaliserat och tillåter marijuana för s.k medicinskt bruk. Colorado har fått en explosion av marijuanaförsäljning och de kända turistorterna som Vale m.fl. är på väg att byta sin publik. Mellan varven kan vi se en rapportering i svenska medier om utvecklingen dock utan att någon djupare research genomförts.

Washington och Colorado har inte ”nu” legaliserat marijuana för medicinskt bruk (de gjorde dom 1998 resp. 2000), endast Massachusetts gjorde det nu. Däremot så har dom legaliserat det för rekreationsbruk nu också i WA och CO. Men vad menar dom med ”så kallat” medicinskt bruk? Marijuana har visat sig effektiv mot smärta, för patienter med glaukom och alzheimers (bl.a.). Och vem säger att ”Colorado har fått en explosion av marijuanaförsäljning”? Om det verkligen finns statistik bakom detta påståendet, är det inte möjligt att ökningen beror på att färre personer väljer att dölja att dom köper nu när det är lagligt? Men som sagt, vill fortfarande se statistiken. Och vilken ”djupare research” är det Anders Stolpe efterfrågar hos svenska tidningar? Med tanke på att, som sagt, det fortfarande håller på att implementeras, vilken information skulle svenska tidningar kunna dra ur de månader som gått sedan förslagen röstades igenom? Jag är också extremt sugen på att se effekterna i WA och CA, men man kanske ska vänta några år?

Jag skulle kunna gå igenom hela artikeln mening för mening, men ni kan läsa den själva, så kommer jag bara plocka ut mina favoriter:

[Legaliseringsrörelsen] har agerat med bluffar, framfört känslomässig smörja […]

Stolpe borde kolla upp det psykologiska fenomenet projektion.

De som agerat mot den destruktiva utvecklingen har drunknat i mediabruset som helt dominerats av motståndarna som fått stark draghjälp av okritisk mediabevakning.

Motståndarna gillar verkligen att måla ut sig själva som offer, fastän dom har stora lobbyverksamheter bakom sig, och fastän en majoritet av USAs befolkning stödjer en legalisering så vägrar presidenten att ens fundera på det. Så förlåt mig om era krokodiltårar inte påverkar mig.

De som engagerat sig vittnar om att det mediemässigt och inom stora delar av kulturen betraktas som en närapå fascistisk hållning om man argumenterar emot också med sakliga argument.

Det bästa med denna meningen är ”också med sakliga argument” där dom erkänner att deras vanliga argument inte är sakliga.

Att 400 000 söker vård för marijuana varje år tack var att den blivit 5 ggr starkare än på 70-talet och att USA har 22,5 miljoner narkotikamissbrukare, i stort samtliga med marijuana som ett av preparaten, är tal man måste förhålla sig till i debatten i ett land med stormaskiga sociala skyddsnät och en ekonomi i ”Fiscal Cliff”

Vänta, ”400 000 söker vård” för att cannabis blivit starkare? Betyder det att vi får fler alkoholister varje  gång vi introducerar en starkare spritsort? Var kommer denna kausalitet ifrån? Och ska vi gissa att ”i stort sett samtliga” även dricker alkohol?

Det får inte glömmas bort att legaliseringsrörelsen dolda agenda är att all narkotika släpps fri. Det är kanske då ”Big Tobacco Company” träder in bilden och driver verksamhet med narkotika på samma hänsynslösa sätt som man gjort med tobak.

Där hör ni det… vår dolda agenda är att släppa all narkotika fri, så att vi den inte kommer bli fri. Förutom att det inte är sant (t.ex. Gröna Brevet skriver följande om cannabislegalisering:

För att cannabis nu säljs på helt fel ställen. Jag ser hellre att cannabis säljs i butiker med lagar att följa än precis överallt, utan restriktioner. Cannabis säljs på köpcentrum, torg, hotell, bussar, lekplatser, skolor, fester, busshållplatser,  vart som helst! Vem som helst säljer till vem som helst – överallt! 

så tydligen vill dom inte släppa ”all narkotika fri”) så är det ett fullständigt snurrigt och motsägelsefullt budskap. Och detta är ledaren i Svenska Narkotikapolisföreningens tidning som pratar! Inte någon stollig blogg eller åsikt på stan. Och han blandar ihop fakta, beskyller en hel politisk rörelse för att ha ”dolda motiv” som går helt emot av vad dom står för (och detta helt utan några bevis eller källor) och slänger ut konstiga statistiska antaganden. Varför accepteras detta? Kräv drogpolitik som är baserad på empati, fakta och vetenskap!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s