CUF röstar för att driva legalisering av cannabis

Good news, everyone! Centerpartiets Ungdomsförbund röstade igår om en motion för att ”reglera och beskatta cannabis”, och det röstades igenom! Jag applåderar dom för att våga gå emot moderpartiet och introducera detta förslaget som ska sluta kriminalisera missbrukare, låta vuxna människor ta ett beslut om cannabis själva (som vi idag får göra med alkohol och tobak), samt dra in pengar till att vårda missbrukare.

Omröstningen skapade en del rubriker, och många avståndstaganden från olika delar inom föreningen. Värmlands centerpartister tog avstånd, för att dom ”tror snarare att en legalisering skulle främja användandet av cannabis och det skulle få negativa konsekvenser”. Med vad man tror ska inte spela in i politik när det finns fakta att luta sig tillbaka på.

Kronoberg säger att ”det går helt emot vad centervärderingarna är”. Extremt pinsamt, eftersom dom på sin officiella hemsida säger att de ”strävar efter ett hållbart Sverige där människor får bestämma mer själva”. Men inte om narkotika (så vida det inte är alkohol eller tobak då).

Moderpartiets talesperson i missbruksfrågor Rickard Nordin sa ”vi driver ju en restriktiv narkotikapolitik i Sverige. Vi ser inget behov av att introducera nya droger på den marknad som finns”. Inte ”vi driver en narkotikapolitik som fungerar redan”, utan bara en referens till vilken typ av politik som förs. Tack, vi vet, och vi vet att det inte fungerar, det är därför vi vill förändra den. Och som jag sa i ett tidigare inlägg så finns redan drogerna, vi kommer inte ”introducera dom på marknaden”, dom finns redan där.

Då har vi ett ungdomsförbund som är för legalisering, ett invalt parti (och ett utanför) som är för avkriminalisering. Det ser sannerligen annorlunda ut än vad det gjorde för fem år sedan på den politiska kartan, så samhället går framåt, även inom drogpolitik! Hur kommer det se ut om fem år till?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s