Maria Larssons hyckleri når nya höjder

Regeringsansvarig för narkotikafrågor har sagt att en legalisering av cannabis kommer leda till ökat bruk, att det finns en väldigt aktiv lobbyism […] som kan tjäna pengar på att ungdomar börjar med droger och fortsätter med det större delen av livet, att polis bör kunna beslagta droger innan dom ens är olagliga, att ett förbud är en framgång för alla som arbetar för att minska narkotikans skadeverkningar och gång på gång vägrat att ens fundera på att legalisera.

Men när snus kommer på tal, som är både beroendeframkallande och centralstimulerande, så låter det annorlunda:

”Jag känner mig jätteglad, av dubbla anledningar. […] Vi har faktiskt räddat snuset om att själva få bestämma över innehåll, produktreglering, ingredienser, karaktäristiska smaker och också natriumkarbonatet. Så torra prillor behöver inte bli resultatet, utan prillorna kan bevara sin fuktighet.” – Sverige får behålla snuset

”Vi har visat ett starkt intresse och försökt få Europas länder att förstå vad snuset betyder i Sverige och för svenskarna.” – Sverige får bestämma över snuset

Här är några faror med snus: skador på tandköttet, ökad risk för cancer i bukspottskörteln, risken för att en infarkt ska vara dödlig är störrekan skada växande foster, ökar risken för diabeteshämmar munhålecellernas tillväxt och viktiga celler för immunförsvaret, vilket innebär att immunförsvaret kan försvagas, och slutligen, mer beroendeframkallande än heroin, kokain, marijuana, alkohol och koffein. När resten av Europa förbjuder det, så kämpar Maria Larsson för att tillåta det.

Att Maria Larsson vägrar att ändra på sitt ställningstagande runt olagliga droger, samtidigt som hon inte bara inte vill förbjuda alkohol eller tobak, utan blir glad och firar och pratar om att ha vunnit när vi får behålla kontrollen över snuset, är inget mindre än första gradens hyckleri. Maria pratar om en ”aktiv lobbyism” som vill tillåta cannabis, men blundar helt för snusets mångmiljonindustrin.

Det skulle väl inte kunna vara så att dom slänger sin moral åt sidan för att samla lite taktikröster, nu när det inte går så bra för dom?

Annonser

One thought on “Maria Larssons hyckleri når nya höjder

  1. Ping: Sista spiken i kistan | Här står jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s