Bröd och skådespel

Maria Larsson har varit i farten igen. Uppmärksam över den vändande vinden i narkotikapolitik (med inriktning på cannabis) så ville hon anordna en internationell konferens om skadorna av cannabis. Detta är dock endast en rökridå, då inga seriösa legaliseringsförespråkare anser att cannabis är ofarligt. Och jag försöker inte göra ett ingen sann skottefelslut, jag har helt enkelt aldrig hört någon säga det. Gröna Brevet säger t.ex.:

Det är uppenbart att ett missbruk av cannabis kan ge skador, temporära som permanenta.

Däremot hade det varit intressant om Maria Larsson var på en konferens för att se skadan som förbudspolitik orsakar, i motsättning till legaliseringspolitik. Detta är fortfarande omstritt mellan politiker och experter, och är därför mer relevant än att peta in öppna mål som Maria Larsson nöjer sig med.

Eller varför inte undersöka fördelarna som cannabis kan ge, något som också är omstritt?

Nej, vår narkotikaansvariga i regeringen är inte intresserad av att minska missbruk och ungdomsanvändande om det innebär att hon måste gå emot sina egna moraliska värderingar och felaktiga antaganden om cannabis. Hon är endast intresserad av att behålla ett status quo. Världen fortsätter snurra, men Maria stoppar fingrarna i öronen och skriker ”knark är bajs!” till alla som vill lyssna. Som tack och lov är färre och färre.

Annonser

One thought on “Bröd och skådespel

  1. Jag ser mig som seriös legaliseringsförespråkare och anser inte att cannabis är farligt. Det är ett begrep förbudssidan har hittat på i skrämsels syfte. Ordet farligt är väldigt negativt laddad. Tänk om man sa att det är farligt att äta hamburgare när man menar det är skadligt för hälsan eller vem säger det är farligt att drikke (måttligt) alkohol.
    Cannabis kan värre skadligt om det konsumeras i store mängder men är stort set en harmlös ört for den som kan hantera den med måtta.
    I övrigt en intressant blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s